Ανακοίνωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021 ? 22

Αγαπητοί γονείς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της φετινής χρονιάς, το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί είναι το παρακάτω:

Οι μαθητές όλων των τάξεων θα προσέλθουν στο σχολείο στις 09:30

Οι μαθητές θα εισέρχονται στο προαύλιο φορώντας μάσκα και θα παραμένουν σε αποστάσεις μεταξύ τους. Αφού κατανεμηθούν σε τμήματα, οι εκπαιδευτικοί θα τους οδηγήσουν στις αίθουσές τους όπου και θα παραμείνουν μέχρι τον αγιασμό.

Κατά τη διάρκεια παραμονής των μαθητών στις αίθουσες θα γίνει:

  • έλεγχος για τα απαραίτητα πιστοποιητικά: Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή εκτυπωμένο αρνητικό αποτέλεσμα διεξαγωγής αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) που έχει γίνει το τελευταίο 24ωρο, και να τα παραδώσουν στους εκπαιδευτικούς.
  • ενημέρωση των μαθητών για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου,
  • ενημέρωση για το πρόγραμμα της Τρίτης 14-09-2021, οπότε οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους ένα σημειωματάριο και ένα στυλό.  

Στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στο προαύλιο του σχολείο με την παρουσία αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών, του συλλόγου γονέων και αντιπροσωπείας μαθητών. Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας ο ιερέας θα περάσει από τις αίθουσες όπου θα βρίσκονται οι μαθητές. Η διαδικασία αυτή προβλέπεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου.

Στη συνέχεια θα δοθούν τα βιβλία, τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί σε σακούλες και οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο.

Κατόπιν οδηγιών, οι γονείς δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου.

Θα παρακαλούσαμε να τηρηθούν αυστηρά οι παραπάνω οδηγίες.

Με τη δική σας υποστήριξη και συνεργασία θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε το χώρο ασφαλή και το επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας υψηλό, σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο.

Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, με υγεία!

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Γέρακα.