Ανακοίνωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020 ? 21 στις 14 Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητοί γονείς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της φετινής χρονιάς, το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί είναι το παρακάτω:

Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο ανά τάξη και πιο συγκεκριμένα:

  • Α΄ Γυμνασίου στις 10:00 π.μ.
  • Β΄ Γυμνασίου στις 10:30 π.μ.
  • Γ΄ Γυμνασίου στις 11:00π.μ.

Οι μαθητές θα εισέρχονται στο προαύλιο φορώντας μάσκα και θα παραμένουν σε αποστάσεις μεταξύ τους. Θα κατανεμηθούν σε τμήματα και οι εκπαιδευτικοί θα τους οδηγήσουν στις αίθουσές τους όπου και θα παραμείνουν μέχρι τον αγιασμό. Κατά τη διάρκεια παραμονής στις αίθουσες θα γίνει ενημέρωση των μαθητών για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, καθώς και για τη χρήση μάσκας.

Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στο προαύλιο του σχολείο με την παρουσία αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών, του συλλόγου γονέων και αντιπροσωπείας μαθητών. Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας ο ιερέας θα περάσει από τις αίθουσες όπου θα βρίσκονται οι μαθητές. Η διαδικασία αυτή προβλέπεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου.

Στη συνέχεια θα δοθούν τα βιβλία, τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί σε σακούλες και οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο.

Κατόπιν οδηγιών, οι γονείς δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου.

Θα παρακαλούσαμε να τηρηθούν αυστηρά οι ώρες προσέλευσης για να αποφύγουμε τον συνωστισμό και να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί στην ενημέρωση των μαθητών.

Επίσης θα ήταν απαραίτητο να διαβάσετε τις οδηγίες που σας επισυνάπτουμε, ώστε να ενημερωθείτε και εσείς και να ενημερώσετε και τα παιδιά σας. Με τη δική σας υποστήριξη και βοήθεια θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε το χώρο ασφαλή και το επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας υψηλό, σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο.

Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, με υγεία!

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Γέρακα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ SARS?CoV-2 (COVID-19)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ